Home / Dictionar / Awareness

Awareness

De obicei, awareness in contextul unui concept de marketing se refera la brand awareness, adica la capacitatea unui brand de a fi usor de identificat si recunoscut de catre consumatori, care asociaza imediat si cu maximum de acuratete imaginea unui produs de compania care il realizeaza.

Awareness este utilizat de Zoom-biz Marketing Concept intr-un sens mult mai larg. El inseamna capacitatea unui individ uman de a percepe, de a simti si de a fi constient de tot ceea ce exista, il inconjoara sau i se intampla. Cel mai apropiat termen romanesc, pe care noi il utilizam aproape la fel de des, este constientizare.

A fi constient de cadrul in care functionezi ca individ, de sistemul in care functionezi ca si cetatean, sau de emotiile care se declanseaza ca reactii la stimulii de care esti asaltat. Awareness inseamna sa fii constient de nevoile tale reale, nu de cele induse tie de altii. Capacitatea de a fi constient, in sensul de lucid si ancorat in fenomenele directe la care asisti, ca si abilitatea de a intelege si a relationa cu realitatea, in parametrii cei mai apropiati de un nivel de intelegere superior, si asumarea in cunostinta de cauza a actiunilor tale, asta inseamna awareness in cadrul Zoom-biz Marketing Concept.

Cand spunem despre un copil ca in urma unui demers castiga awareness, ne referim la faptul ca el devine mult mai constient de lumea inconjuratoare si de sensul ei evolutiv. Lipsa de awareness inseamna lipsa de luciditate si de adaptare la conditiile existentiale, o indepartare de la real care il impiedica pe individ sa fie in directa legatura cu el insusi.De aceea scopul Zoom-biz Marketing Concept este de a obtine awareness, pentru ca el se vrea o desteptare, o trezire pentru toti cei care au intrat in contact cu el, in scopul construirii unei relatii puternice si constructive cu realitatea.

Awareness inseamna a fi constient de tine, de ceilalti, si de relatiile dintre tine si lume. Dar cu adevarat constient, asa cum numai cei care inteleg adevarul pot fi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top